Museum to Scale 1/7 - Van de Velde, Ronny; Ceuleers, Jan; Van Bellingen, Stef (Brussel : Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, 2013)
Xavier, Mellery ; Léonard, Misonne ; Peeters, Jozef ; De Boeck, Felix ; Joostens, Paul ; Servranckx, Victor ; Margritte, René ; Mariën, Marcel ; Dohmen, Leo ; Magritte, Paul ; Van Bruane, Geert ; Van Hoeydonck, Paul ; Verstockt, Mark et al.
Museum to scale 1/7 is een initiatief van Ronny Van de Velde dat vorm gegeven wordt door kunstenaar Wesley Meuris en waarin het museum naar goede postmoderne traditie subject én object is. Het Museum op schaal beslaat meer dan honderd miniatuurzalen op schaal 1/7 gewijd aan Belgische kunstenaars en Belgische artistieke bewegingen. Na een hommage aan Marcel Duchamp en diens Boîte-en-valise gaat het parcours van start met de illustraties van Grandville voor de ‘Reizen van Gulliver’, het befaamde boek waarin schaal een belangrijke rol speelt. Thematische en historische ensembles rond het symbolisme, het surrealisme, de fotografie, de Cobra-beweging, de abstracte en minimale kunst leiden naar Belgische hedendaagse kunstenaars die elk hun eigen zaal op een originele manier ingericht hebben. De deelnemende Belgische kunstenaars zijn o.a. Jan Fabre, Jan De Cock, Pierre Alechinsky, Koen Van Mechelen, Ann Veronica Janssens, Michel François, en ook Angel Vergara, Johan Muyle, Luc Deleu, Luc Tuymans en vele anderen.(site Koninklijke Musea voor Schone Kunsten)
boek
Keywords: Meuris, Wesley