Hanne Hagenaars : Missen als een ronde vorm. - Hagenaars, Hanne (s.l. : Art Paper Editions, 2023)
Welten, Marenne ; Torres, Lorena ; Kudász, Gábor Arion ; Ossef, Natalia ; Thomassen, Aline ; Hoekstra, Marike ; Osepa, Kevin ; Jockel, Judith ; Neel, Alice ; Dik, Marit ; Berentsen, Mirthe et al.
'Missen als een ronde vorm' is een publicatie over kunst als een 'in memoriam'. De publicatie bevat gedichten, persoonlijke teksten, werken van Hanne Hagenaars en teksten gebaseerd op kunstwerken van anderen. Een boek over verlies, rouwen, missen en rituelen. Hoe kunnen we een overleden dierbare dicht bij ons houden? Aan de hand van specifieke kunstwerken bespreekt Hagenaars de mogelijke manieren waarop iemand kan 'voortleven' en de context van dit herdenken. Hoe verhoudt herdenken zich tot ideeën over leven en dood, tot religie, spiritualiteit of de sociale context? Hanne Hagenaars: "Hoe iemand te herinneren is een onderwerp dat me al lang fascineert. De dood is het grote onbekende in ons leven; iedereen is er een beetje bang voor. De dood maakt de achterblijvers eenzaam, er is verdriet en vaak ontbreekt het aan woorden om over de dood te praten. Verlies en verdriet zijn onzichtbaar, hoe geef je er vorm aan? Hoe zorg je ervoor dat je iemand niet helemaal verliest, hoe houd je hem of haar in leven? Hoe kunnen we rouwen?"(via uitgever)
boek
Keywords: Hagenaars, Hanne