Face to face with Hugo van der Goes : old master, new interpretation. - Depoorter, Matthias; Everaarts, Marijn; Tentoonstelling. Brugge. Sint-Janshospitaal; Steyaert, Griet (Lichtervelde : Hannibal, 2022)
Een 'atypische' Vlaamse primitief ontrafeld: Hugo van der GoesIn deze fascinerende introductie tot het werk en leven van de Vlaamse primitief Hugo van der Goes (ca. 1440−1482/1483) belichten verschillende experts en onderzoekers de virtuositeit van de meester himself. Zijn Dood van Maria is een van de belangrijkste werken in de wereldbefaamde collectie Vlaamse schilderkunst van Musea Brugge. Na een intensieve restauratie van vijf jaar komt het meesterwerk weer volledig tot zijn recht met talloze schitterende elementen, een fel kleurenpalet en recent ontdekte details. Oog in oog met Hugo van der Goes − Oude meester, nieuwe blik biedt een inkijk in het tijdloze en hedendaagse karakter van het topstuk en besteedt aandacht aan de iconische waarde van een te ontdekken oeuvre.
28.10.2022-05.02.2023
boek
Keywords: Exhibitions