Nowa sztuka w Wielkiej Brytanii : Muzeum Sztuki, Łódź. - Morzuch, Maria; Janik, Jadwiga (Łódź : Muzeum Sztuki, 1995)
Borland, Christine ; Doherty, Willie ; Gillick, Liam ; Hirst, Damien ; de Monchaux, Cathy ; Patterson, Simon ; Whiteread, Rachel ; Gormley, Antony
Nowa sztuka w Wielkiej Brytanii / New Art in Britain, Muzeum Sztuki, Łódź, 3.10. - 26.11.1995
boek