Makelaardij in erfgoed : praktijkkennis voor bruggenbouwers. - Vantomme, Floortje; van Leeuwen, Jacqueline; Van Genechten, Hildegarde; Nuyttens, Dominique; Neyrinck, Jorijn; Jacobs, Marc; FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw (Brussel : FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, 2011)
Dat cultureel erfgoed mensen kan verbinden en gemeenschappen kan motiveren, weten we natuurlijk al lang. Maar hoe bouw je in de praktijk bruggen tussen erfgoed en de maatschappij? Hoe laat je mensen met heel veel verschillende invalshoeken samenwerken aan een dynamisch erfgoed? En in welke mate kunnen sociaal-agogische praktijken hierbij een inspiratiebron zijn? In dit boekje vind je een scala aan stemmen uit de makelaarspraktijk, bijeengebracht rond een visietekst die het resultaat van de studiedag 'Makelaardij in erfgoedland' vormde. Deze visietekst bezorgden we via de formule van een kettingbrief aan een aantal lezers van binnen en buiten het erfgoedveld. Hun reacties op de tekst en op elkaar hebben we gebundeld. Verder diepten we de makelaarspraktijk uit in een brede reeks interviews met medewerkers van verschillende musea, archieven, onderwijs, erfgoedcellen en -fora, cultuurbeleid, de sociaal-artistieke sector en kunstenaars. En omdat makelen vooral een kwestie van doen is, brachten we ook vijftien inspirerende beelden samen.
boek