Louis Cloquet (1849-1920) : Architect tussen Monument en Stad. - Goditiabois, Patrick; Van de Capelle, Lieselotte (Gent : Gentse Vereniging voor Stad, Archeologie, Landschap en Monument, 2022)
Eerste monografie over architect Louis Cloquet (1849-1920). Het postgebouw op de Korenmarkt, de universiteitsgebouwen aan de Bijloke en het Sint-Pietersstation zijn enkele van de iconische gebouwen ontworpen door Cloquet. Zijn Gentse oeuvre vertegenwoordigt zonder twijfel de interessantste periode uit zijn carrière en de daar gerealiseerde gebouwen worden aanzien als parels van de belle époque.
boek
Keywords: Cloquet, Louis, -- 1849-1920.; Architecture -- 19th Century -- Belgium; Architecture -- 20th Century -- Belgium