Oordelen - Arendt, Hannah (Zoetermeer : Klement, 2016)
Beschouwingen van de Duitse filosofe en politicologe (1906-1975) over oordelen in de filosofie en politicologie. In dit boek zijn ook de colleges over Kants late politieke geschriften opgenomen, naast drie andere teksten over oordelen: over het totalitarisme, over Socrates als filosoof en over Lessings onderscheid tussen waarheid en mening. Wordt beschouwd als de vervollediging van haar trilogie, hoewel ze die zelf nooit heeft afgesloten.
boek
Keywords: Arendt, Hannah; Kant, Immanuel; Socrates