Een academiejaar in rechtsregels : praktisch onderwijsrecht voor docenten uit het hoger onderwijs - Weis, Karen (Brussel : Politeia, 2018)
Docenten uit het hoger onderwijs zijn in hun dagelijkse lespraktijk gebonden aan praktische rechtsregels waar zij vaak nauwelijks weet van hebben. Het opstellen van ECTS-fiches, het begeleiden van studenten, het afnemen en verbeteren van schriftelijke en mondelinge examens, het evalueren van stages, het omgaan met examenfraude, het delibereren van studenten, het zijn maar enkele van de vele taken die beheerst worden door het onderwijsrecht.Het boek ‘Een academiejaar in rechtsregels. Praktisch onderwijsrecht voor docenten uit het hoger onderwijs’ geeft zeer praktische antwoorden op voorgaande en andere juridisch delicate kwesties. Aan de hand van meer dan 120 voorbeelden worden de rechtsregels die van toepassing zijn op het Vlaamse hoger onderwijs geïllustreerd en helder toegelicht.
boek