Tekenen & betekenen : opstellen over het architectuurinstituut Sint-Lucas 1862-2012. - Heynickx, Rajesh; Schoonjans, Yves; Sterken, Sven (Leuven : Lipsius, 2012)
Essays over de 150-jarige geschiedenis van de architectuurschool Sint-Lucas, die uitgroeide van een kleine tekenklas geleid door broeders tot een zelfstandige Faculteit Architectuur van de KU Leuven. Hoe speelde het architectuuronderwijs tijdens deze periode in op maatschappelijke en culturele evoluties?
boek
Keywords: Architectural education -- History. -- Belgium -- Flanders -- Ghent