Handmade urbanism : from community initiatives to participatory models : Mumbai, São Paulo, Istanbul, Mexico City, Cape Town - Rosa, Marcos L.; Weiland, Ute E.; Álvarez, Ana (Berlin : Jovis, 2013)
15 projecten in 5 grote steden tonen het potentieel van stadsverandering ingebed in lokale gemeenschappen. Gedragen door buurtbewoners zelf, staan deze initiatieven buiten de traditionele stadsplanning. Ze maken gebruik van beperkte hulpmiddelen en trachten een antwoord te bieden op de problemen waarmee grootsteden geconfronteerd worden. 25 interviews met lokale stakeholders geven informatie over hoe de projecten zijn opgebouwd en welke mechanismen er aan ten grondslag liggen, maar demonstreren ook het belang van kleinschalige ontwikkelingen voor het overwinnen van grootstedelijke problemen
boek