1945-1985 : Veertig jaar verzamelen in het Stedelijk Museum Schiedam : hoogtepunten uit de schilderijen- en beeldenverzameling. - Paalman, Hans; Bokhoven, J.E (Schiedam : Stedelijk Museum Schiedam, 1985)
Verwey, Kees ; Sluijters, Jan ; Gestel, Leo ; van Wijk, Charles ; Rädecker, John ; Diederen, Jef ; Wagemaker, Jaap ; Nanninga, Jaap ; Constant ; Raveel, Roger ; Struycken, Peter ; Dekkers, Ad ; van Golden, Daan ; Gijzen, Wim ; Roeland, Jan ; Baljeu, Joost ; van de Kop, David ; Kracht, Yvonne ; de Vries, Auke ; etc.
In het herdenkingsjaar 1985 organiseerde het Stedelijk Museum van Schiedam drie tentoonstellingen, die alle de periode 1945-1985 bestrijken. In mei van dit jaar vond plaats de tentoonstelling: "40 jaar bevrijding", in september "40 jaar sport in Schiedam en in de beeldende kunst" en dan nu in december als laatste "40 jaar kunst verzamelen in het Stedelijk Museum van Schiedam".
boek
Keywords: Schiedam