Thonet 150 jaar gebogen elegantie - Swimberghe, Piet (Hasselt : Cultureel Centrum, 2004)
Designmerk Thonet – vooral bekend van de stoelen - geldt wereldwijd als pionier in meubelontwerp. Dankzij de vernieuwende techniek van werken met gebogen hout, die het merk introduceerde vanaf 1819. Thonet produceert designklassiekers van ontwerpers als Mart Stam, Marcel Breuer en Mies van der Rohe. Daarnaast maakt Thonet ook nieuwe designs van bekende ontwerpers, zoals Stefan Diez, Naoto Fukasawa, Hadi Teherani, Delphin Design, Lepper Schmidt Sommerlade, James Irvine en Glen Oliver Löw.Dit boekje verscheen nav de tentoonstelling in Hasselt, 2004 en focust vooral op de ontwerpen van voor 1914.
Adlib record nr. 530010506
Nederlands
boek
Keywords: Thonet, Michael; Thonet; Stulens, Marc; 1850 - 2000