Interwoven : Kvadrat textile and design (Prestel Violette Editions, 2013)
Kvadrat, de toonaangevende textielproducent uit Denemarken, is al ruim 40 jaar als Scandinavische pionier aanwezig in woningen, in kantoren, in concertzalen; hun weefsels zijn overal ter wereld essentieel onderdeel van verfijnde en originele interieurarchitactuur. Van de klassieke ontwerpen uit de jaren '60 en '70 tot de hoogtechnologische, ecologisch geproduceerde weefsels van vandaag: Kvadrat heeft steeds gewerkt met prominente ontwerpers en kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw; onder hen Nanna Ditzel, Verner Panton, David Adjaye, Patricia Urquiola, Roman Signer, Thomas Demand, Ronan & Erwan Bouroullec.Dit werd een erg mooi boek, ontworpen door Graphic Thought Facility; het brengt gepaste hulde aan de mooie textilia van Kvadrat [ook de cover werd bekleed met weefsel, prototype van een speciaal voor dit boek gecreëerde wollen stof] en weeft voor ons de verbinding tussen de ruwe kusten van Denemarken waar Kvadrat ooit ontstond en nog steeds is ingebed en de kudde grijze, Ijslandse schapen die door kunstenaar Olafur Eliasson worden gekweekt.met bijdragen door Tord Boontje, Ronan and Erwan Bouroullec, Thomas Demand, Olafur Eliasson, Graphic Thought Facility, Denise Hagströmer, Hettie Judah, Doshi Levien, Sevil Peach, Matthew Price, Zoë Ryan, Peter Saville, Joel Tettamanti, Rosemarie Trockel, Jane Withers, Raw-Edges Design Studio, Patricia Urquiola
Adlib record nr. 530010494
Engels
boek
Keywords: Kvadrat; Denemarken