Shiro Kuramata - Sudjic, Deyan (Phaidon, 2013)
Shiro Kuramata (1934–91) was een ontwerper van bijzonder meubilair en interieurs. Enkele voorbeelden zijn bijv. de leunstoel 'How High the Moon' in metalen draadwerk [ook deel van de collectie Design museum Gent] of de stoel 'Miss Blanche' die papieren bloemen gevangen houdt in acrylaat, een stoel in glas, zijn experimenten inzake 'meubilair met laden' en zijn vele en veelsoortige ladenkasten (hij maakte zelfs een handtas met 3 laden!) Hij heeft interieurs en parfumflacons ontworpen voor oa Issey Miyake en Esprit. Hij ontwierp ook voor verschillende Memphis tentoonstellingen in de tachtiger jaren. Zijn ontwerpen zijn poëtisch maar toch heel precies, scherp en humoristisch. Helaas gingen vele van zijn interieurs verloren. Dit boek biedt een volledig overzicht van zijn oeuvre, dat noch oosters, noch westers te noemen is. Het boek is opgedeeld in 2 volumes die samen in een kleurig acrylaat foedraal zitten, een materiaal waar hij zeer veel mee geëxperimenteerd heeft.
Adlib record nr. 530010466
Engels
boek
Keywords: Kuramata, Shiro; 1958 - 1991; post-modernisme; Japan