Bruno Munari. - Finessi, Beppe; Meneguzzo, Marco (Milano : Silvana Editoriale, 2007)
Munari is zeker geen naam die zich bij het publiek aandient als het gaat om belangrijke ontwerpers. Maar vraag een willekeurige wereldberoemde ontwerper wie een belangrijke inspiratiebron is geweest en de kans is groot dat zijn naam genoemd wordt. De Italiaanse kunstenaar, schrijver, ontwerper, architect, grafische vormgever, pedagoog en filosoof Bruno Munari (1907-1998) heeft nog steeds een grote invloed op de wereld van design zoals we die vandaag de dag kennen. De hanglamp 'Falkland' uit 1964 heeft ondertussen een iconische status verworven en is nog steeds in productie bij Danese, Milano. Deze retrospectieve tentoonstelling werd georganiseerd n.a.v. zijn 100e geboortejaar.
Italiaans
Bruno Munari
boek
Keywords: Munari, Bruno; Italië