The Herman Miller Collection (1955). - Nelson, George (Zeeland, Michigan : Herman Miller Furniture Co., 1955)
bedrijfscatalogus met veel tekst en uitleg, ook schematische afbeeldingen van de objecten met maatopgave; omvat zowel meubilair voor de privé woning als kantoormeubilair; in het boek zijn markeringen in vulpen aangebracht en soms werden trefwoorden onderstreept; soms werden de inches omgerekend naar cm
Adlib record nr. 530010445
vooraan in het boek geschreven: "Schenking van Jos De Mey ter gelegenheid van de opening v/d [sic] tentoonstelling 'Charles en Ray Eames' in het Design museum Gent, 14 juli 2007" gevolgd door de handtekening van Lieven Daenens; verder ook vooraan in het boek de stempel 'JOS. DE MEY, BINNENHUISARCHITECT- COLORIST, Nekkersputstraat, 104N, Tel. 26 32 81- GENT'
Engels
boek
Keywords: Herman Miller Furniture Company; Nelson, George; Eames, Charles; Girard, Alexander; fifties; modernisme; Verenigde Staten van Amerika