the Book of Job - Studio Job; Smeets, Job (New York : Rizzoli, 2010)
Gezien de bijna-Bijbelse intensiteit van het oeuvre van Studio Job, is 'Het boek van Job' een zeer toepasselijke titel voor hun eerste monografie. Met hun meubels en kunstvoorwerpen brengen Smeets en Tynagel een zekere gevoeligheid aan in hedendaagse industrieel design, doorspekt met humor en romantiek. De filosofie van Studio Job en de afgedrukte ontwerpen zijn op vernuftige wijze omgezet in dit opmerkelijke drukwerk. Het extravagante boek lijkt met z'n goud op snee, zwaar lettertype, gestempelde illustraties en forse leeslinten nog het meest op een traditioneel in leer gebonden designbijbel. In dit overzichtswerk werden alle pagina's stuk voor stuk door het duo Job Smeets & Nynke Tynagel zelf ontworpen. In het boek zijn essays opgenomen van bekende verzamelaars, curatoren en collega's waaronder Viktor & Rolf, Alessandro Mendini en Nadja Swarovski. Het surrealistische voor- en nawoord is geschreven door Studio Job.
Engels
Nederlands
boek
Keywords: Studio Job; eigen tijd; België; Nederland