Copier compleet : Het oeuvre van A.D. Copier 1901-1991 - Temminck, Joan; Geurtz, Laurens (NAi Uitgevers, 2011)
In samenwerking met het Nationaal Glasmuseum is in dit boek het complete oeuvre van de meester van het glas Andries Copier samengebracht. Met bijna 2000 werken en meer dan 1200 illustraties in kleur wordt een zeer uitgebreid overzicht gegeven van zijn ontwerpen voor gebruiksglas, Serica en Unica. De publicatie van dit boek vormt het hoogtepunt van het Copier Research Project.Andries Copier (1901–1991) is de grootste glaskunstenaar die Nederland ooit heeft gekend. In de lange periode dat hij aan de glasfabriek Leerdam was verbonden heeft hij de naam ‘Leerdam’ internationale bekendheid bezorgd. Zijn Gilde-servies behoort tot de canon van het Nederlandse ontwerp. Zijn unica zijn wereldberoemd en zijn vermogen om originele en aantrekkelijke ontwerpen te maken tegen een lage prijs heeft de ontwikkeling van industriële ontwerpen in glas fundamenteel beïnvloed.Voor de publicatie werd voor het eerst onderzoek gedaan in het complete tekeningenarchief en de verkoopcatalogi van de glasfabriek Leerdam. Door informatie uit verschillende bronnen te combineren ontstaat het meest complete beeld tot nu toe van het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van deze meester van het glas. Specialisten belichten technische aspecten van zijn werk, maar ook de inspiratiebronnen van de meester, en de betekenis van zijn werk voor de ontwikkeling van de glaskunst.
Adlib record nr. 530010382
NAi uitgevers ism Nationaal Glasmuseum Leerdam
Nederlands
boek
Keywords: Copier, A.D.; Leerdam Glasfabriek; 1901 - 1991