John Pawson 1995-2005. Pause for thought. - Sudjic, Deyan; El Croquis; Pawson, John (Madrid : El Croquis Editorial, 2005)
De Engelse architect John Pawson staat bekend als de man die het minimalisme in de architectuur bracht.De architect werd in 1949 geboren in Halifax, een stad in het noorden van Engeland. Pawson vertrok naar Japan om als docent Engels aan de Business University van Nagoya aan de slag te gaan. Daarna studeerde hij vier jaar bij de Japanse architect Shiro Kuramata en keerde uiteindelijk terug naar zijn geboorteland waar hij ging studeren aan de Architectural Association. In 1981 richtte John Pawson zijn eigen bureau op. Naast het ontwerpen van gebouwen en interieurs heeft Pawson ook enkele boeken gepubliceerd. Zijn bekendste publicaties zijn Minimum en Living and Eating. John Pawson is een veelzijdig schrijver, architect en interieurontwerper met een oeuvre waarin zijn aandacht voor ruimte, proporties, licht en materialen duidelijk naar voren komt. Deze aflevering van het Spaanse tijdschrift El Croquis belicht de periode 1995-2005.
Engels
Spaans
tijdschrift
Keywords: Pawson, John; 1995 - 2005; Eigen tijd; Groot-Brittannië