Pieter De Bruyne 1931- 1987. Pionier van het postmoderne. - Kieckens, Christian; Storgaard, Eva (Asp : Brussel, 2012)
Pieter De Bruyne (1931-1987), Pionier van het postmoderne is een exclusieve publicatie van het hele oeuvre (catalogue raisonnée) van meubelontwerper en interieurarchitect Pieter De Bruyne, die 25 jaar geleden overleed. Het werk van De Bruyne wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Dit geeft een diverse en nieuwe kijk op het omvattende oeuvre. Dit boek toont de opzienbarende evolutie van een van onze belangrijkste ontwerpers en geeft tegelijk een beeld van het naoorlogse modernisme en de postmoderne jaren in Vlaanderen.Het boek bevat onder meer een biografie, een volledige oeuvrelijst (330 meubels, interieurs en gebouwen), tal van essays van bevoorrechte getuigen, sleutelteksten van De Bruyne zelf en nooit eerder gepubliceerde tekeningen, schetsen en foto’s."Pieter De Bruyne (1931-1987) was een interieurarchitect en meubelontwerpen wiens werk het louter functionele overstijgt. Studiereizen en onderzoek naar de geschiedenis van het meubel resulteerden in de concretisering van de essentie: het meubel en het interieur dat voorbij elke functie ook een verhaal vertelt. Van abstract tot referentieel, van gebruiksmatig tot visueel beeld, elk van zijn ontwerpen doen ons reflecteren dat een object ook subject is: over architectuur, over herinneringen, over geometrie, over het licht, over structuur... en over het leven zelf." (Filosoof Jan Wüst)
Adlib record nr. 530010367
Nederlands
gebonden
Pieter De Bruyne 1931- 1987. Pionier van het postmoderne.
boek
Keywords: De Bruyne, Pieter; 1955 - 1986; eigen tijd; België