Joe Colombo and Italian Design of the Sixties - Favata, Ignazia; Vittorio, Fagone (London : Thames and Hudson Ltd., 1988)
Misschien had Colombo het voorgevoel dat hij niet lang zou leven: hij was altijd rusteloos, altijd aan het ontwerpen, altijd oplossingen aan het zoeken voor problemen. Design was voor hem meer dan vormgeving alleen. Colombo heeft gestudeerd aan de Accademia di Belle Arti van Brera en de Politecnico in Milaan. In 1962 richtte hij zijn eigen studio op in Milaan en ontwierp in de jaren daarop succesvolle lampen en interieurobjecten, waarvan er veel tot designiconen zijn uitgegroeid: denk maar aan de 'Boby' ladenblok op wielen in ABS-kunststof of het compacte keukenblok. Hij stierf in juli 1971, net 41 jaar.
Engels
boek
Keywords: Colombo, Joe Cesare; Sixties; Italië