Iittala : 125 years of Finnish glass, complete history with all designers Complete history with all designers - Aav, Marianne 1927-2001; Viljanen, Eeva (Helsinki Stuttgart : Designmuseo Arnoldsche, 2006)
Overzicht van 125 jaar Finse glasproducent Iittala; de klemtoon ligt evenwel op de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw met legendarische ontwerpers Timo Sarpaneva, Kaj Franck, Tapio Wirkkala en Alvar Aalto.
Engels
boek
Keywords: Iittala; Aalto, Alvar; Sarpaneva, Timo; Wirkkala, Tapio; Aino, Aalto; Gullichsen, Maire; Vesanto, Erkki; Häberli, Alfredo; Franck, Kaj; Toikka, Oiva; Hongell, Göran; Kokko, Valto; Koskinen, Harri; Nyman, Gunnel; Vennola, Jorma; Benson, Ken; Bülow-Hübe, Torun; Churba, Alberto; Citterio, Antonio; Nguyen, Ja Toan; Dahlström, Björn; Grcic, Konstantin; Hakatie, Annaleena; Ingman, Mattias; Joensuu, Elina; Johansson-Pape, Lisa; Karppanen, Mikko; Keränen, Jorma; Lahdenmäki, Natalie; Lahtinen, Sami; Lindfors, Stefan; Metsälampi, Pertti; Newson, Marc; Norström, Tiina; Nurminen, Kerttu; Orvola, Heiki; Markku, Salo; Sappinen, Saara; Seth-Andersson, Carina; Syrjänen, Taru; Tuominen-Niittylä, Kati; Uusitalo, Kari; Weckström, Björn; Viippola, Irina; Wirkkala, Sami; 1881 - 2006; Finland