Karim Rashid - Change. : Eine Design-Ausstellungsreihe - Die Neue Sammlung Design in der Pinakothek der Moderne. - Bangert, Albrecht; Bangert, Margot (Basel : Birkhäuser, 2005)
Karim Rashid (geboren 18/9/1960) is een van de meest productieve vormgevers ter wereld. Onder designliefhebbers wordt hij al jaren bejubeld. Karim werd geboren uit Engels-Egyptische ouders en groeide op in Canada. Hij begon zijn carrière toen hij 19 jaar oud was. Zijn signatuur staat onder meer dan 2000 producten, variërend van kapstokken tot postbussen, van parfumverpakkingen tot verlichting, van serviezen tot mode. Van zijn Garbo (of de kleine Garbino) prullenbak werden wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Zijn commerciële succes gaat hand in hand met lovende kritieken uit de kunstwereld. Karim's werk is te vinden in de permanente collectie van museums o.a. in New York, San Francisco, Montreal en ook in het Design museum Gent. Dit boek verscheen n.a.v een tentoonstelling in München.
Engels
Duits
Karim Rashid - Change: eine Design-Ausstellungsreihe
boek
Keywords: Rashid, Karim; Eigen tijd