Luxe interior. Joieria contemporania internacional. - Gaspar, Monica; Domingo, Ricard; Garcia Plasencia, Alejandro (Barcelona : la Caixa, 2003)
de Engelse vertaling van de titel van deze internationale tentoonstelling is 'Inner Luxury' en wil een onderzoek voeren naar de 'binnenkant' of het 'intieme' van een juweel in zijn hedendaagse contekst; welke associaties zijn van toepassing? welke emotionele band hebben we met het juweel in zijn hedendaagse setting: na de revoluties van de jaren 60, na het conceptualisme, na het minimalisme? Hedendaagse juweelontwerpers vertellen een nieuw verhaal en bedienen zich daarbij van een hoogst persoonlijke vormentaal en materiaalgebruik die van de gebruiker een engagement verlangen zowel op fysisch als emotioneel vlak.
Adlib record nr. 530009710
Engels
Catalaans
Spaans
Luxe interior. Joieria contemporania internacional
kunstcatalogus