Mario Botta / Construire les objets. - Felley, J.P.; Kaeser, Olivier (Zwitserland : Fondation Louis Moret-Martigny, 1989)
Mario Botta (Mendrisio, 1 april 1943) is een Zwitserse architect, geboren in het Italiaanstalige kanton Ticino. Hij studeerde aan het Liceo Artistico in Milaan en het Istituto Universitario di Architettura in Venetië. Zijn ideeën zijn beïnvloed door Le Corbusier, Carlo Scarpa en Louis Kahn. Hij begon zijn eigen architectenbureau in 1970 in Lugano, Zwitserland. Dit boek belicht zijn meubelontwerpen tussen 1982 en 1989, en hoe deze zijn afgeleid van zijn architecturale ontwerpen; naast meubilair ontwierp hij ook verlichtingsarmaturen (o.a. voor Artemide) en een polshorloge (voor Alessi).
Frans
boek
Keywords: Botta, Mario; Zwitserland