Geschichte meines Lebens. - van de Velde, Henry; Curjel, Hans (München Zürich : Piper, 1986)
In 1947 verhuist Henry van de Velde naar Zwitserland [in België werd hij van collaboratie beschuldigd] waar hij aan deze autobiografie begon te schrijven. In 1957 overlijdt hij in Zürich en het zou dan nog tot 1962 duren eer zijn autobiografie in het Duits verschijnt. Deze versie is de in 1986 herwerkte versie van zijn autobiografie.
Adlib record nr. 530005666
Duits
boek
Keywords: van de Velde, Henry; art nouveau; modernisme; België; Duitsland; Zwitserland