l'Exposition Internationale des Arts Décoratifs Modernes à Turin 1902. - Koch, Alexander; Fuchs, Georg (Darmstadt : Librairie des Arts Décoratifs, 1902)
Waarschijnlijk voor de eerste keer werd het woord 'Moderne' toegevoegd in de titel (na de spraakmakende tentoonstelling Parijs 1900) Turijn 1902 was zowat het startschot voor de art nouveau in Italië; Alle landen waar de art nouveau bloeide namen deel: Duitsland (een grote sectie Behrens), Engeland (met oa Morris), Oostenrijk, België, Denemarken, Schotland (de 'School of Glasgow), de USA (Tiffany), Frankrijk, Nederland, Hongarije, Italië, Noorwegen en Zweden. De belangrijkste architect, Raimondo D'Aronco, tekende de paviljoenen naar model van die van Joseph Maria Olbrich in Darmstadt, waar de kunstenaarskolonie 'Mathildenhöhe' een jaar eerder het licht zag. Er waren verschillende interieurs te zien; oa 'A Lady's Writing Room' door Frances MacDonald en James Herbert MacNair uit de 'Glasgow School'.
Adlib record nr. 530003939
Frans
boek
Keywords: Behrens, Peter; Mackintosh, Charles Rennie; Tiffany, Louis Comfort; Van de Voorde, Oscar; 1902; art nouveau; Jugendstil; Turijn