"Espressione" dell' edificio Pirelli in costruzione a Milano. - Ponti, Gio (Domus, 1956)
Speciaalnummer van het tijdschrift Domus over het ontwerpproces van de Pirelli Tower. De Pirellitoren (Italiaans: Grattacielo Pirelli) is een 127 meter hoge wolkenkrabber in de Italiaanse stad Milaan. De bouw werd uitgevoerd door de architect Giò Ponti en ingenieur Pier Luigi Nervi. Het gebouwd diende oorspronkelijk als hoofdkantoor voor de bandenfabrikant Pirelli. Tegenwoordig wordt het gebruikt als bestuurskantoor voor de regio Lombardije.
Adlib record nr. 530002675
Italiaans
boek
Keywords: Ponti, Gio; Pirelli Tower; modernisme; Italië