Nineteenth Century Modern : The Functional Tradition in Victorian Design. - Schaefer, Herwin (New York : Praeger, 1970)
Functioneel design bestaat al langer dan sinds de functionele revolutie in de 20e eeuw; dit boek gaat op zoek naar de bronnen van het modernisme in de 18e en 19e eeuw; dat in tegenstelling tot de these dat de victoriaanse stijl doorgaans eclectisch, historistisch en krullerig decoratief was.
Adlib record nr. 530000978
Engels
boek
Keywords: Dresser, Christopher; 1700 - 1920; Victorian