... Redden wat nog te redden viel ... : Kunstwerken afkomstig uit het vooroorlogse Museum voor Schone Kunsten van de Stad Oostende, verwoest in de nacht van 27 op 28 mei 1940. - Hostyn, Norbert (Oostende : Museum voor Schone Kunsten, 1990)
Arden, Henri ; Beernaert, Euphrosine ; De Beul, Frans ; Goemans, Gustaaf ; Halle, Oscar ; Hannon, Théo ; Heins, Armand-Jan ; Hermanus, Paul ; Mesdag, Taco ; Meunier, Constantin ; etc.
... Redden wat nog te redden viel ... : Kunstwerken afkomstig uit het vooroorlogse Museum voor Schone Kunsten van de Stad Oostende, verwoest in de nacht van 27 op 28 mei 1940, Museum voor Schone Kunsten, Oostende, 25 mei - 15 juni 1990
boek