Honderd jaar beeldende kunst 1875-1975. - van den Bossche, Johan Werner (Schelderode : Kunstforum., 1976)
impressionisme ; pointillisme ; synthetisme ; symbolisme ; nabisme ; art nouveau ; fauvisme ; figuratief expressionisme ; pre-kubisme ; analytisch kubisme ; synthetisch kubisme ; laatkubistische abstraktie ; tubisme ; purisme ; orfisme ; futurisme ; dadaïsme ; surrealisme ; abstract expressionisme ; action painting ; colourfield painting ; postpainterly abstraction ; fundamentele schilderkunst ; constructivisme ; constructieve kunst ; op art ; kinetische kunst ; lichtkunst ; systematische kunst ; computerkunst ; minimal art ; naïeve kunst ; neo-traditionalisme ; nieuwe zakelijkheid ; sociaal realisme ; nieuwe figuratie ; pop art ; nouveau réalisme ; hyperrealisme ; happenings ; arte povera ; land art ; conceptuele kunst
boek