Jan Van Eyck Akademie 1987. - Jan van Eyck Akademie, Maastricht (Maastricht : Jan van Eyck Akademie, 1987)
Jaarlijks stelt de Jan Van Eyck Akademie als werkplaats van beeldende kunsten een vijftigtal, meest jonge kunstenaars in de gelegenheid om in een daartoe geëigende omgeving en inspirerend milieu zich verder te ontwikkelen door aan beeldend onderzoek te doen en een eerste eigen oeuvre op te bouwen. Een aantal van deze deelnemers aan de werkplaats krijgt de middelen aangereikt om met deze resultaten in de openbaarheid te treden hetgeen zeggen wil dat de Jan Van Eyck hen daartoe een expositie en daarbij behorende publikatie aanbiedt. Deze omslag bundelt 20 van zulke publikaties en stelt daarmee even zovele jonge kunstenaars en hun werk aan u voor.
Arets, Mayke ; Baltus, Silvia ; Van den Bergh, Mariëlle ; Bernstein, Ron ; Bijkerk, Liesbeth ; Franssen, Armande ; González de Léon, Juan ; Haafkens, Hilda ; Van Kolfschoten, Cobie ; Thebault, Marc ; Blume, Irene ; Brack, Ben ; Buckens, Kees ; Gudni Hauksson, Georg ; Kelly, Kevin ; Kramer, Nina ; Matthiasdottir, Svanborg ; Peeters, Stijn ; Slamon, Geoffrey ; Schoormans, Adrian ; Slempkes, Hans ; Snoek, Hans ; Thissen, Margriet ; Van Beek, Marieke ; Van 't Hoff, Mireille ; Van Weezel Errens, Yvonne ; Verweij, Vonny ; Zander, Leo
Jan Van Eyck Akademie 1987, Jan Van Eyck Akademie, Maastricht, 1987 ; Provinciehuis, Maastricht, 23 mei t/m 26 juni 1987
Nederlands & Engels
kunstcatalogus