Willem Sandberg : portret van een kunstenaar - Leeuw-Marcar, Ank (Amsterdam : Valiz, 2004)
Willem Sandberg (1897-1984) heeft als grafisch vormgever en vooral als directeur van het Stedelijk museum de moderne kunst in Nederland na de Tweede Wereldoorlog een grote impuls gegeven. Het Stedelijk werd een dynamisch centrum van eigentijdse beeldende kunst, vormgeving en architectuur. Ook had hij uitgesproken ideeën over de maatschappelijke betekenis van kunst en de omgang met kunstenaars. Portret van Sandberg
Volledig herz. uitg. van de oorspr. uitg.: Amsterdam : Meulenhoff, 1981. - (Portret van een kunstenaar).
boek
Keywords: Sandberg, Willem