Bewegende landschappen. - De Caigny, Sofie; De Caigny, Sofie; Van Impe, Ellen (Antwerpen : Vlaams Architectuurinstituut, Centrum Vlaamse Architectuurarchieven, 2013)
Dit boek bevat stukken van vier specialisten stedenbouwgeschiedenis, Michiel Dehaene, Bruno Notteboom, Michael Ryckewaert en Marcel Smets. Elke auteur belicht een aspect van de naoorlogse omgang met landschap en verstedelijking in België aan de hand van een van de getoonde films, die op een bijhorende dvd in het boek zitten. Sofie De Caigny en Ellen Van Impe (beide CVAa) plaatsen het geheel binnen de beeldvorming rond landschap en stedenbouw en duiden de films als interessant bronnenmateriaal voor inzicht in de bebouwde omgeving
boek