Metropolitane landschapsarchitectuur : stedelijke parken en landschappen. - Steenbergen, Clemens M.; Reh, Wouter (Bussum : Thoth, 2011)
Dit boek schetst de ontwikkeling van het stedelijk landschap vanaf de Renaissance tot nu. De voorbeelden omvatten klassieke parken waarin de architectonische verhouding tussen de stad en het landschap op een nieuwe, maatgevende manier werd vastgelegd, zoals de Horti Farnesiani in Rome, het Gartenreich van Potsdam bij Berlijn, het Central Park in New York, het Boston Parksystem en het Niddadal in Frankfurt. Deze lijn wordt doorgetrokken naar de moderne metropool. In meer dan 250 nieuwe tekeningne worden de essentiële stappen in deze ontwerpgeschiedenis geanalyseerd. Het boek brengt de ontwerpgrondslagen van het stedelijk landschap voor het eerst systematisch in beeld.
boek