Schooluniformen - Van Gemert, Annie (Leuven : Van Halewyck, 2013)
De foto's en teksten van fotografe Annie van Gemert geven een kleurrijk beeld van de uniformiteit in het huidige (inter-)nationale onderwijs in Vlaanderen. Schooluniformen staan symbool voor klassengelijkheid, kwaliteit en structuur. Het gaat om jongens en meisjes met de Vlaamse nationaliteit en ook om verschillende culturen en nationaliteiten uit zowel de hogere als de lagere sociale klasse. De foto's zijn uit de periode 2009-2013. Dit project is een vervolg op 'Uniformiteit - meisjesinternaten in Vlaanderen' (1990-1997).
volwassenen
boek
Keywords: Van Gemert, Annie