Focus : een blik op 100 kunstenaars - Theys, Hans (Gent : Snoeck, 2012)
Beeldzoeker' van Hans Theys is een bundel van interviews met en artikelen over hedendaagse Belgische kunstenaars. De ongeveer 70 teksten die hier zijn gebundeld, vormen een mengeling van artistieke bespiegelingen, kunstkritiek en kunstjournalistiek. Je komt in dit boek meer te weten over Luc Tuymans, Walter Swennen, Joëlle Tuerlinckx, Jan Kempenaers en vele andere, bekende en minder bekende kunstenaars. Steeds weer gaat Theys in dit boek in dialoog met de kunstenaar en tracht hij tot de essentie van diens kunstenaarschap door te dringen.
boek