Levend landschap : manifest voor stad en land - Teerds, Hans; Van der Zwart, Johan (Amsterdam : Sun, 2012)
De auteurs zien het landschap als onderdeel van de stad. Wanneer we die twee als tegenpolen beschouwen, zullen we volgens hen nooit oplossingen vinden voor actuele problemen. Tegenstrijdige waarden moeten binnen dezelfde ruimte opgelost worden: vernatting en verdroging, infrastructuur en recreatie etc.
boek