Vlaanderen in 2050 : mensenmaat in een metropool ? : Groenboek. - Muyters, Philippe (Brussel : Vlaamse Overheid, 2012)
Het Groenboek van het Beleidsplan Ruimte stelt een nieuwe ruimtelijke visie op Vlaanderen voor. Een visie die de stedelijkheid van Vlaanderen benadrukt zonder de mensenmaat aan te tasten. Die ijvert voor een evenwichtige Metropool Vlaanderen, waar vooruitgang hand in hand gaat met respect voor ons rijke verleden en waar nieuwe ontwikkelingen de levenskwaliteit verhogen. Dit groenboek wil een bron van inspiratie zijn en biedt stof tot nadenken.
boek