Een leven in mode : vrouwenkleding 1750-1950 uit de collectie Jacoba de Jonge. - MoMu, Antwerpen; Bogaert, Christelle; De Jonge, Jacoba; Hohé, Madelief; Mertens, Wim (Tielt : Lannoo, 2012)
De collectie vrouwenkleding van verzamelaarster Jacoba de Jonge geeft een beeld van de dagelijkse outfits (sportkleding, zwangerschapskleding, feestjurken etc.) van de Europese burgervrouw tussen 1750 en 1950. Ze toont daarnaast twee eeuwen maatschappelijke verandering. Met detailfoto’s en anekdotes van de draagsters.
Antwerpen, MoMu, 21 maart 2012 tot 12 augustus 2012
boek