50 jaar Vrienden van het S.M.A.K. : Collectie - tentoonstellingen - edities - activiteiten = 50 years Vrienden van het S.M.A.K. : Collection - exhibitions - editions - activities. - Schutyser, Dirk (Gent : SMAK (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) Gent Vrienden van het SMAK Gent, 2007)
Adami, Valerio ; Alechinsky, Pierre ; Andre, Carl ; Appel, Karel ; Appelt, Dieter ; Arman ; Barry, Robert ; Becher, Bernd & Hilla ; Berti, Simone ; Bertrand, Gaston ; Bijl, Guillaume ; Boetti, Alighiero ; Bogart, Bram ; Borremans, Michaël ; Broodthaers, Marcel ; Brouwn, Stanley ; Cai Guo-Qiang ; Capetillo, Geysell ; Christo ; Cole, Willem ; Copers, Leo ; de Cordier, Thierry ; Corneille ; Cortier, Amédée ; De Cupere, Peter ; Reinhoud ; DC, Franky ; Delrue, Ronny ; Delvoye, Wim ; Deschuymer, Johan ; Devriendt, Robert ; Diamond, Jessica ; Dibbets, Jan ; Dierickx, Karel ; Dine, Jim ; Dujourie, Lili ; Durham, Jimmie ; Elias, Etienne ; van Elk, Ger ; Fabro, Luciano ; Riverhead (New York) ; Fontana, Lucio ; François, Michel ; Fulton, Hamish ; Gaba, Meschac ; Geers, Kendell ; Gentils, Vic ; Gilbert & George ; Grimonprez, Johan ; Gruner, Silvia ; Van Hoeydonck, Paul ; Horsfield, Craigie ; Huebler, Douglas ; Hyber, Fabrice ; Van Imschoot, Jan ; Jones, Allen ; Jorn, Asger ; Kahrs, Johannes ; Kelley, Mike ; De Keyser, Raoul ; Kiefer, Anselm ; Kinoshita, Suchan ; Kosuth, Joseph ; Kudo, Tetsumi ; Lebret, Patrick ; LeWitt, Sol ; Lezama, Daniel ; Van Lint, Louis ; Maeyer, Marcel ; Manders, Mark ; McCracken, John ; Meijers, Rik ; Mesens, E.L.T. ; Morel, Philippe ; Morellet, François ; Nauman, Bruce ; Panamarenko ; Phillips, Peter ; Raveel, Roger ; Raynaud, Jean Pierre ; Raysse, Martial ; Richter, Gerhard ; Rist, Pipilotti ; Roobjee, Pjeroo ; Rotella, Mimmo ; Ruff, Thomas ; Ruilova, Aïda ; Schu, ManfreDu ; Schütte, Thomas ; Slominski, Andreas ; De Smet, Yves ; Tsoclis, Costas ; Tuymans, Luc ; Vercruysse, Jan ; Verheyen, Jef ; Vermeiren, Didier ; Warhol, Andy ; Weiner, Lawrence ; Willaert, Joseph ; Wyckaert, Maurice ; Xhafa, Sislej ; Zagari, Carmelo
Lijst van de tentoonstellingen p.155-170
lijst van de activiteiten p. 199-210
lijst van de collectie p. 145-153
lijst van de edities p. 171-197
naar aanleiding van 50 jaar Vrienden van het S.M.A.K. met boekpresentatie op 2007-11-17
publ. S.M.A.K. : zie kast leeszaal