Honoré d'O : Tant Pis. - Faes, Laura; Roelstraete, Dieter; Exhibition. Honoré d'O (1). La Biennale di Venezia : pav. België. La Biennale di Venezia. 2005-06-12. 2005-11-06 (Gent : Ludion Gent, 2005)
Jammer genoeg kan niet elk boek een kunstwerk zijn. Jammer genoeg mag een boek vaak niet meer dik zijn. Maar voor één keer is het gelukkig wel eens zo.
DVD : zie speciale kast
De dvd die het boek begeleidt, maakt van het statische gegeven dat een boek sowieso blijft, één onophoudelijke loopbeweging die steeds
Honoré d'O (° 1961 in Oudenaarde en ° 1984 in Gent), bedenker van installaties, sculpturen en video's die zich liet zich opmerken tijdens de tentoonstelling 'Over the Edges' in 2000, brengt in 'Tant Pis' een tekst- en een beeldverhaal die zich over 800 bladzijden uitspannen. De 960 beelden vormen een bewegend geheel dat zich, telkens in een andere gedaante, aan de ogen van de kijker ontrolt - de beelden variëren van groot naar klein en nemen vaak wisselende combinatievormen. Niets is wat het lijkt te zijn en beeldbetekenissen zijn geen vaststaand gegeven maar ritmeren zich volgens de beweging van de bladzijden en de ogen van de kijker.
Chinees
Engels
boek
Keywords: d'O, Honoré