Jan Fabre : Totem - Baert, Barbara; De Baere, Bart; Derez, Mark; Goedseels, Vic; Haerynck, Maria; Pil, Lut; Verpoest, Ignaas; de Roeck, Guido (Brussel : Mercatorfonds, 2005)
Wie uit de parkeergarage van onder het Leuvense Mgr. Ladeuzeplein in het daglicht komt, staat oog in oog met een glimmende paal, een naald van roestvrij staal, een iele tegenhanger van de bakstenen toren van de universiteitsbibliotheek in de achtergrond. De naald is gigantisch uitvergroot en er bovenop zit een kever gespietst A Beetle On A Needle. Dit is de totem van Jan Fabre. Het kunstwerk is een geschenk aan de stad vanwege de universiteit ter gelegenheid van haar 575ste verjaardag in het jaar 2000. Het werd onthuld in oktober 2004 door rector en burgemeester. Deze publicatie gaat dieper in op de beeldtaal van Jan Fabre, waarin de kever een van vele terugkerende motieven is.
Engels
Nederlands
boek
Keywords: Fabre, Jan; Leuven