The Lovers, The Great Wall Walk, Marina Abramovic and Ulay. - Exhibition. Marina Abramovic & Ulay : The Lovers, The Great Wall Walk. Stedelijk Museum Amsterdam. 1989-06-10. 1989-07-23; Abramović, Marina; Beeren, W.A.L.; Lubbers, Frank; McEvilley, Thomas; Mignot, Dorine; Ulay (Amsterdam : Stedelijk Museum Amsterdam, 1989)
Op 30 maart 1988 begonnen Marina Abramovic en Ulay met een tocht over de Grote Chinese Muur. Marina Abramovic liep vanuit het Oosten bij de Gele Zee en Ulay vanuit het Westen in de Gobi woestijn. Zij ontmoetten elkaar op 27 juni bij de Er Lang Shan-pas. De tentoonstelling The Lovers is een sublimatie van de ervaringen tijdens de tocht en bestaat uit objecten, reliëfs, foto's, een dia-presentatie, een video-installatie en de film The Great Wall Walk.
biog. p. 197, performances, filmog., videog. p. 198-200
ind. tent., gr. tent., bibliog. p. 200-203
Engels
boek
Keywords: Abramovic, Marina; Ulay; China