Re:Location 1-7 Shake (deel B). - CIAC (Centrul International pentru Artã Contemporanã) Bucuresti; Centrum Sztuki Współczesnej Łaźnia, Gdansk; Folio Verlag, Wien; Galeria Jana Koniarka, Trnava; Migros Museum für Gegenwartskunst, Zürich; O.K Centrum für Gegenwartskunst des Landes Oberösterreich, Linz; Villa Arson, Nice; halle_für_kunst e.V., Lüneburg; Beros, Nada; Budak, Adam; Cichocki, Sebastian; Cios, Irina; et al. (Luxembourg : Casino Luxembourg - Forum d'Art Contemporain, 2004)
Abdessemed, Adel ; Adams, Dennis ; Afif, Saadane ; Altindere, Halil ; Alvim, Fernando ; Art & Language ; Attia, Kader ; Azorro ; Bérard, Stéphane ; Blaufuks, Daniel ; Botea, Irina ; Braila, Pavel ; Breitz, Candice ; Büchel, Christoph ; Castro, Jota ; Chang, Hsia-fei ; Cheong, Wong Hoy ; Coste, Annelise ; Croitoru, Alexandra ; Cuevas, Minerva ; Dawicki, Oskar ; Decker, Simone ; Dziatkiewicz, Roman ; Eichelmann, Volker & Faiers, Jonathan & Rust, Roland ; Ersen, Esra ; Euba, Jon Mikel ; Eva & Adele ; Farocki, Harun ; Feliciano, João Paulo ; Ferreira, Angela ; Gallego, Antonio ; Ghazel ; Graur, Teodor ; Haaning, Jens ; Helbling & Marusic ; Jaio, Iratxe ; Jelinek, Robert ; Kalleinen, Tellervo ; Karlsson, Charlotte ; Kavdanska, Mihaela ; Klaman, Grzegorz ; Kogut, Sandra ; Kopainig, Aurelio ; Krkobabic, Miodrag ; Kubin, Felix ; Kuluncic, Andreja ; Lejman, Dominik ; Lewandowska, Marysia ; Cummings, Neil ; Margreiter, Dorit ; Muresan, Ciprian ; Musovik, Oliver ; Nanca, Vlad ; Ostojic, Tanja ; Öztürk, Anny & Sibel ; Pogacean, Cristian ; Ponger, Lisl ; Public Commission # 2 ; Rassim ; Riedl, Isa ; Rosasco, Mia ; Rosefeldt, Julian ; Rumas, Robert ; Sadovsky, Oliver & Valio, Matus ; Sandoval, Juan Esteban ; Sharp, Tim ; Shkololli, Erzen ; Simon, Janek ; Sinclair, Ross ; Soares, Miguel ; Social Impact ; Sramatyová, Veronika ; Stalker ; de Steeg, Niek Van ; Sztwiertnia, Grzegorz ; Time's up ; Tittel, Milan ; Tomic, Milica ; Vaara, Roi ; Ben ; Vitone, Luca ; Wekua, Andro ; Willats, Stephen ; Wójcik, Julita ; Wyrzykowski, Piotr ; Yang, Jun
DVD zie speciale kast
biog., ind. tent., gr. tent. p. 144-166
Duits & Engels & Frans & Pools & Roemeens & Slovaaks
Re:Location 1, Luxembourg 09.03.02 - 09.06.02 - Trnava 29.06.02 - 31.08.02 ; Re:Location 2, Cluj 15.07.03 - 05.08.03 - Linz 10.10.03 - 09.11.03 ; Re:Location 3 Zürich 22.03.03 - 25.05.03 - Gdansk 11.07.03 - 07.09.03 ; Re:Location 4, Cluj 07.05.03 - 15.05.03 - Luxembourg 05.07.03 - 21.09.03 ; Re:Location 5, Linz 10.10.03 - 09.12.03 - Trnava 09.12.03 - 01.02.04 ; Re:Location 6, Nice 14.11.03 - 11.01.04 - Gdansk 12.03.04 - 12.04.04 ; Re:Location 7, Nice 29.10.04 - 12.01.05, Casino Luxembourg - Forum d'Art Contemporain, Luxembourg, Cluj, Migros Museum für Gegenwartskunst, Zürich, O.K Centrum für Gegenwartskunst des Landes Oberösterreich, Linz, Villa Arson, Nice
boek
Keywords: Europa