Recht-gebogen : Keuze uit constructivistische beeldende kunst (1910-1970) uit de verzameling van de McCrory Corporation, New York. - Braque, Georges; Fuchs, Rudi H.; Gabo, Naum; Gleizes, Albert; Itten, Johannes; Leger, Fernand; Lissitzky, El; Metzinger, Jean; Moholy-Nagy, Laszlo; Mondriaan, Piet; Struycken, Peter; Tatlin, Vladimir; et al. (Eindhoven : Van Abbemuseum, 1977)
In januari en februari j.l. toonde het Kunsthaus in Zürich een keuze uit de verzameling van de financieringsmaatschappij McCrory in New York. Eerder was de tentoonstelling al in Düsseldorf te zien en voordat zij verder trekt naar Parijs, Oslo en Kopenhagen zal het Van Abbemuseum in Eindhoven als gastheer optreden en wel van 8 april tot 15 mei. Deze tentoonstellingen zijn niet geheel identiek. Uit hetgeen de verzamelaar naar Europa heeft gestuurd maakt elk museum zelf zijn keuze, al dan niet aangevuld met werken uit eigen bezit. Tegelijkertijd met de expositie in Zürich verscheen bij de ABC Verlag aldaar een boek van Willy Rotzler over deze collectie met de titel Konstruktive Konzepte - eine Geschichte der Konstuktiven Kunst
Albers, Josef ; Beekman, Chris ; Bortnyik, Sándor ; Dekkers, Ad ; Dexel, Walter ; Diller, Burgoyne ; van Doesburg, Theo ; Exter, Alexandra ; Freundlich, Otto ; Kandinsky, Wassily ; Klutsis, Gustav Gustavovich ; Leger, Fernand ; LeWitt, Sol ; Malevich, Kasimir ; Mangold, Robert ; Moholy-Nagy, Laszlo ; Mondriaan, Piet ; Péri, László ; Rodchenko, Alexander ; Servranckx, Victor
Nederlands
Recht-gebogen : Keuze uit constructivistische beeldende kunst uit de verzameling McCrory New York, Van Abbemuseum Eindhoven, 08.04 - 15.05.1977
boek