Relativerend Realisme. - Fuchs, Rudi H.; Leering, Jean; Van Uitert, Evert; Van Abbemuseum, Eindhoven (Eindhoven : Van Abbemuseum Eindhoven, 1972)
De tentoonstelling kent 2 afdelingen, de eerste groot, de tweede klein in omvang. De eerste afdeling laat 13 hedendaagse schilders uit Europa en Amerika zien met gemiddeld 4 à 5 werken. De tweede afdeling geeft historische en eigentijdse referenties, die op tweeërlei wijze de kontext moet verduidelijken, waarin het werk van de eerste afdeling geplaatst en begrepen kan worden.
Balthus ; Beutener, Jan ; Bravo, Claudio ; De Chirico, Giorgio ; Delafield Cook, William ; Fernhout, Edgar ; Gäfgen, Wolfgang ; Gnoli, Domenico ; van Golden, Daan ; Hofkunst, Alfred ; Hopper, Edward ; Joseph, Richard ; Kacere, John C. ; Ket, Dick ; Koch, Pyke ; Magritte, René ; Morandi, Giorgio ; O'Keeffe, Georgia ; Posen, Stephen ; Rousseau, Henri ; Salt, John ; Sanders, Har ; Schad, Christian ; Sheeler, Charles ; Siegel, Irene ; Stever, Jorge ; Vallotton, Félix
biog., tent., bibliog. per kunstenaar
keerdruk
Duits
Engels
Nederlands
Relativerend Realisme, Van Abbemuseum Eindhoven, 21 januari tm 19 maart 1972