L'enfant, l'art, l'énergie. (Jette : Atelier 340 Muzeum, 1996)
Deze kleine cataloog is het resultaat van een project dat in 3 fases verliep. Aan de basis ligt de idee om het jaarverslag 1995 van Electrabel te laten illustreren door leerlingen van 10 lagere scholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De leerlingen hebben driedimensionele werken gemaakt die de activiteiten van Electrabel verbeelden, zoals de productie en het transport van energie, de zorg voor het milieu, het dagelijkse leven in de onderneming, de inpassing in de samenleving. Om de tentoonstelling in Atelier 340 Jette te verrijken werden ook 9 Belgische kunstenaars uitgenodigd die reeds eerder de problematiek van energie in hun werk aansneden. De tentoonstelling werd opgevat als een dialoog met de werken van de kinderen voor een publiek van ouders, leerkrachten, kunstliefhebbers...
geboortedata per kunstenaar
Nederlands & Frans
L'enfant, l'art, l'énergie / Kind, kunst en energie, Atelier 340 Muzeum, Jette, 22 juni - 28 juli 1996
boek
Keywords: Carlier, Jan; Copers, Leo; Guaffi, Patrick; Jamsin, Michel; Lakke, Allart; Lizene, Jacques; Muyle, Johan; Houte, Yoris; Tout