J. Lizène : Petit Maître liégeois de la seconde moitié du XXème siècle artiste de la médiocrité : Tome II (Le Tome I est introuvable) - Atelier 340 Muzeum, Jette (Jette : Atelier 340 Muzeum, 1990)
Een omvangrijk oeuvre, dat sinds 20 jaar een opvatting van de kunstzinnige praktijk ontwikkelt, die men zou kunnen definiëren als gedragskunst. Het werk van Jacques Lizène, dat verwijst naar Duchamp, schatplichtig is aan Fluxus en impulsen opneemt uit het oeuvre van Yves Klein, lijkt ons exemplarisch voor de geschiedenis van deze stroming in België. En zou men Ben Vautier mogen geloven, is het zelfs op mondiaal vlak belangrijk, om de bijzondere stellingname of de zeer eigenaardige wijze van stellingnemen, die deze kunst kenmerkt, te kunnen begrijpen.
biog. p. 16-43
Duits
Engels
Frans
Nederlands
Jacques Lizène, Petit Maître liégeois de la seconde moitié du XXème siècle, artiste de la médiocrité : Tome II (Le Tome i est introuvable), Atelier 340 Muzeum Jette, 30.11.90 -20.1.91
Keywords: Lizene, Jacques