Surface Sculpturale - Baekelmans, Guy; Bailleux, Cesar; Ball, Eduard; Bogaert, André; Bogart, Bram; Breuil, Nadine; Buscarlet, Alain; Cafmeyer, Jos; Chotteau, Thérèse; Claus, Christian; Coeckelberghs, Luc; Copers, Leo; et al. (Jette : Atelier 340 Muzeum, 1984)
(...) een tentoonstelling in te richten die de relatie zou verduidelijken tussen de sculptuur en haar eigen specifieke mogelijkheden om haar ruimtelijk uit te drukken. De Blik richt zich hier voornamelijk op het aanvoelen van de uitgestrektheid. Het gaat eerder om een visie die de dingen even aanraakt dan om een synthetische weergave. Nu ligt het accent op de vormstudie met als onderwerp één van de samenstellende elementen van het volume (oppervlak) en niet langer op de globale samenstelling (materiaal-vorm-oppervlak).
Ball, Eduard ; Bogaert, André ; Bogart, Bram ; Chotteau, Thérèse ; Cromheecke, Denise ; Dutrieux, Daniel ; Fiszman, Gilles ; Flament, Richard ; Freson, Florence ; Geilfus, Frederic ; Hamelrijck, Ado ; Helleweegen, Willy ; Jacques, Philippe ; Jem ; Lambrecht, Bernadette ; Leblanc, Walter ; Linthout, Michel ; Mouton, Jef ; Mulkers, Urbain ; Pas, Roger ; Pinckers, Veerle ; Roulin, Félix ; Stockmans, Piet ; Ubac, Raoul ; Vernijns, Stefaan ; Wilmès, Christine ; Bailleux, Cesar ; Cafmeyer, Jos ; Claus, Christian ; De Kort, Jetje ; De Luyck, Philippe ; Desomberg, Philippe ; de Villiers, Jephan ; Feulien, Marc ; Gangolf, Serge ; Guyaux, Martin ; Horvath, Pal ; Marchal, Charlotte ; Martini, Remo ; Nucha ; Ramon, Renaat ; Strebelle, Vincent ; Toussaint, Philippe ; Auwera, Bob Van der ; Van Rafelghem, Paul ; Baekelmans, Guy ; Breuil, Nadine ; Bury, Pol ; Buscarlet, Alain ; Celie, Pieter ; Coeckelberghs, Luc ; De Blok, Luc ; Decock, Gilbert ; De Smet, Yves ; Devriendt, Robert ; Dubois, Jean ; Duchateau, Hugo ; Dusepulchre, Francis ; Flausch, Fernand ; Gabriel, Henri ; Haccuria, Maurice ; Hoenraet, Luc ; Hubert, Pierre ; Lenoir, Lut ; Martens, Michel ; Matsuo, Takakazu ; Maury, Jean-Pierre ; Peire, Luc ; Rijs, Xavier ; Swimberghe, Gilbert ; Szymkowicz, Charles ; Vandeloise, Guy ; Driessche, Lucien Van Den ; Villers, Bernard ; Wassenberg, Maio ; Copers, Leo ; Deleu, Luc ; Dubuc, Evelyne ; Fernandez, Javier ; Lafontaine, Marie-Jo ; Lybeer, Leen ; Mangelinckx, Francis ; Mariën, Marcel ; Massart, Jean-Georges ; Tapta ; Thiran, Bernard ; Tout ; Van Hoe, Marc ; Weber, Anne ; Smets, Michel ; Metallicavau ; Wilmès, Christine ; Van Imschoot, Wannes ; Ruelle, Philippe
biog., ind. tent., gr. tent., ... per kunstenaar
Nederlands & Frans & Engels & Duits
Surface Sculpturale / Sculpturaal Oppervlak / Skulpturale Oberfläche / Sculptural Surface, Atelier 340 Muzeum, Jette, 22.09 - 16.12.1984
boek